Nieuwe CV ketel


Waarom een nieuwe cv-ketel kopen?
Wanneer is het tijd voor een nieuwe cv-ketel? Normaal gesproken worden wordt een cv-ketel vervangen na 12 tot 15 jaar, omdat de ketel dan versleten is. Maar er zijn meer redenen om een nieuwe cv-ketel te kopen.

De huidige cv-ketel werkt niet meer goed
Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 à 15 jaar mee. Ketels op leeftijd hebben steeds meer onderhoud nodig en zijn storingsgevoeliger. Hierdoor kan het gebeuren dat de verwarming het niet meer doet of dat er geen warm water meer uit de kraan komt. Ook kunnen de kosten voor reparaties bij een cv-ketel storing dermate hoog oplopen, dat het loont om een nieuwe ketel te kopen. 

Je wilt comfortabeler wonen
Als het te lang duurt voordat je huis op temperatuur is of als je behoefte hebt aan meer warm water, kan je overwegen om een cv-ketel aan te schaffen met meer vermogen en een hogere CW-klasse. Dit zorgt voor een flinke verbetering van het wooncomfort; je huis wordt sneller warm én je krijgt sneller en meer warm water uit de kraan.

Je wilt een optimaal rendement van een nieuwe hr-ketel
Een cv-ketel levert per minuut een bepaalde hoeveelheid warm water. Als dit gelijk is aan je gemiddelde verbruik, haal je het optimale rendement uit de ketel en stook je het zuinigst. Omdat ieders woonsituatie in 12 jaar behoorlijk kan veranderen - bijvoorbeeld omdat er kinderen bijkomen of juist de deur uitgaan -, sluit het vermogen van de ketel na verloop van tijd wellicht niet meer aan op jouw behoefte. Kleine veranderingen zijn op te vangen door de verwarmingsinstallateur die de cv-ketel opnieuw instelt. Voor grotere veranderingen, zoals de aanschaf van een groot bad of stortdouche, is het vervangen van de cv-ketel vaak een goedkopere optie.

Je wilt de waarde van jouw huis verhogen
Indien je erover denkt om binnen enkele jaren te verhuizen, kan het een goede investering zijn om de cv-ketel te vervangen. Een nieuwe hr-ketel zorgt voor een zuiniger energielabel. Bij de taxatie van de woning telt een optimaal werkende centrale verwarming bovendien mee als één van de voordelen van je woning.

Je wilt besparen op energiekosten
Oudere cv-ketels verbruiken relatief veel gas. Als je nog een oudere vr-ketel gebruikt, is de kans groot dat je 15 tot 20% teveel aan energie verbruikt. Als jij je cv-ketel vervangt, loopt dit in de koude wintermaanden al snel op tot een aardige besparing op de stookkosten. De aanschaf van een hr-ketel levert de hoogste besparing op. Dit type ketel werkt zeer efficiënt, waardoor een rendement van meer dan 100% mogelijk is. Dat kan je een jaarlijkse besparing tot € 300,- op je energierekening opleveren! Zo haalt je de kosten van een nieuwe cv-ketel er snel uit.

Wij kunnen u een offerte prijs opmaken.
Neem vandaag nog contact met ons op via Whatsapp of via ons contact formulier.

VRAGEN?

Heeft u nog vragen? Bel ons: 046 - 474 39 18.

Of stuur ons een whatsapp (klik hier)